Haziran 6, 2025

İzmir’de Bayram Hazırlığı: Berberler Sabahın Birinci Saatlerine Kadar Çalıştı

Kurban Bayramı öncesi İzmir'deki berberler, ağır talebi karşılamak için mesailerini arife gününden bayram sabahına kadar uzattı. Müşterilere hizmet veren berberler, hem yoğunluk hem de aldıkları bahşişlerle bayram coşkusunu yaşadı.

İzmir’de vatandaşları bayrama hazırlayan berberler, arife günü başladıkları mesaiyi bayram sabahında noktaladı.

Kurban Bayramı‘nda bayram tıraşı olmak isteyen vatandaşlar, berberlere akın etti. Berberler de vatandaşların talebine karşılık verebilmek için bayram öncesi randevuları gece saatlerine kadar uzattı. İzmir’in Buca ilçesi Fevzi Çakmak Caddesi’nde yer alan berber dükkanında ise arife günü başlayan mesai bayram sabahına kadar sürdü. Müşterilerinin taleplerine karşılık vermek için saatlerce açık kalan berber dükkanı, bayramda şık ve tıraşlı olmak isteyen vatandaşlara hizmet verdi.

“Kaç kişiyi tıraş ettiğimi sayamadım”

Berber dükkanının genç ortaklarından usta Ahmet Ateşoğlu, “Yaklaşık bir haftadır bir yoğunluk vardı fakat bugün daha da yoğunuz. Müşterilerimizi mağdur etmemek için dinlenecek, yemek yiyecek vakit bile ayıramadık kendimize. Sabah 7’de açtık dükkanı ve şu an sabahın birinci saatleri; hala açığız. Kaç kişiyi tıraş ettiğimi sayamadım ancak 25’i geçmiştir herhalde. Bayram sabahında da yatmayı düşünüyoruz. Berberlere birinci gün bayram olmaz ekseriyetle 2’inci gün olur” dedi.

Ortaklardan usta Umut Sayat ise, “Sabahın 7’sinden beri ayktayız ve bu yaklaşık bir haftadır devam eden bir süreç. Olağanda berberler çok konuşur derler; biz bir hafta konuşmaya da orta verdik” diye konuştu.

Çırakların bahşiş sevinci

Berber dükkanında çıraklık yapan 14 yaşındaki Yusuf Polat ise yorgun olduğunu lakin aldığı bahşişlerden ötürü da memnun olduğunu lisana getirdi. Polat, “Sabahın erken saatlerinden beri çalışıyorum. Berberlikte çıraklık çok sıkıntı lakin bu işin hoş bir yanı var; o da bahşiş. Bugün çok hoş bahşişler aldım, 500 lira veren bile oldu” dedi. – İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Lokal

About The Author